Deze aubergine curry is een heerlijk kruidig en romig gerecht, boordevol smaak en perfect voor een voedzame maaltijd. De aubergine wordt zacht en smeuïg in een saus van kokosmelk, tomaten en aromatische specerijen zoals komijn, kurkuma en gember.
Serveer deze curry met geurige basmati- of jasmijnrijst en garneer met verse koriander en een partje limoen. Snel, eenvoudig en ideaal voor een doordeweekse maaltijd!

Aubergine curry
Equipment
- 1 Snijplank Voor het snijden van de aubergine, ui en knoflook.
- 1 Keukenmes Voor het fijnsnijden van de ingrediënten.
- 1 Kookpan met deksel Voor het koken van de rijst.
- 1 Vergiet Om de rijst af te gieten.
- 1 Grote pan of hapjespan Voor het bereiden van de curry.
- 1 Houten lepel of spatel Voor het roeren van de curry.
- 1 Maatbeker Voor het afmeten van de kokosmelk en bouillon.
Ingredients
- 1 middelgrote aubergine (in blokjes)
- 1 kleine ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 tl gember (geraspte)
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1/2 tl kurkuma
- 1/2 tl chilipoeder (optioneel, voor wat pit)
- 1 el rode currypasta (of 1 tl kerriepoeder)
- 200 ml koksmelk
- 200 g tomatenblokjes (uit blik)
- 100 ml groentenbouillon
- 1 el olijfolie (of kokosolie)
- zout (naar smaal)
- peper (naar smaak)
- 100 g rijst (basmati of jasmijnrijst)
- verse koriander (optioneel)
- limoenpartjes ter garnering (optioneel)
Instructions
Rijst koken
- Kook de rijst volgens de verpakking en zet apart.
Aubergine bakken
- Verhit de olie in een pan en bak de aubergineblokjes 5-7 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn.
- Haal uit de pan en zet apart.
Aromaten fruiten
- Voeg in dezelfde pan de ui, knoflook en gember toe en bak tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg de komijn, koriander, kurkuma, chilipoeder en currypasta toe en bak 1 minuut mee.
Curry maken
- Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon toe en laat 5 minuten sudderen.
- Doe de aubergine terug in de pan en giet de kokosmelk erbij. Laat 10 minuten zachtjes koken tot de smaken goed vermengd zijn.
Serveren
- Serveer de curry met rijst en garneer met verse koriander en een partje limoen.