Deze romige gnocchi met spinazie en champignons is een snel en smaakvol gerecht dat perfect is voor een doordeweekse maaltijd. De zachte gnocchi wordt gecombineerd met gebakken champignons, verse spinazie en een romige saus op basis van kookroom en kruiden.
Het resultaat is een comfortfood-gerecht dat zowel licht als voedzaam is. Serveer het met Parmezaanse kaas en een snufje peper voor extra smaak. Simpel, snel en heerlijk!

Gnocchi met spinazie en champignons
Equipment
- 1 Snijplank Voor het snijden van champignons, ui en knoflook.
- 1 Keukenmes Voor het fijnsnijden van de ingrediënten.
- 1 Kookpan Voor het koken van de gnocchi.
- 1 Vergiet Om de gnocchi af te gieten.
- 1 Koekenpan of hapjespan Voor het bakken van de champignons, spinazie en het maken van de saus.
- 1 Houten lepel of spatel Voor het roeren van de ingrediënten.
- 1 Maatbeker Voor het afmeten van de kookroom.
- 1 Rasp Voor de Parmezaanse kaas (indien niet voorgeschaafd).
Ingredients
- 250 g gnocchi
- 200 g verse spinazzie
- 150 g champignons (in plakjes)
- 1 kleine ui (fijn gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 100 ml kookroom (of plantaardige room)
- 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- 1 el olijfolie
- 1 tl boter (optioneel)
- 1/2 tl gedroogde tijm (of oregano)
- zout (naar smaak)
- peper (naar smaak)
- geroostered pijnboompitten (optioneel)
- walnoten ter garnering (optioneel)
Instructions
Gnocchi koken
- Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi volgens de verpakking (meestal 2-3 minuten tot ze boven komen drijven).
- Giet af en zet apart.
Groenten bakken
- Verhit olijfolie (en eventueel boter) in een grote pan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg de champignons toe en bak ze 5 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn.
Spinazie en saus toevoegen
- Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.
- Giet de kookroom erbij en breng op smaak met tijm, zout en peper.
Gnocchi mengen
- Voeg de gekookte gnocchi toe aan de pan en roer goed door zodat alles bedekt is met de romige saus.
- Laat nog 2 minuten zachtjes sudderen.
Serveren
- Bestrooi met Parmezaanse kaas en optioneel geroosterde pijnboompitten of walnoten voor extra crunch.
- Serveer direct en geniet!