Deze pompoencurry met kikkererwten is een verwarmend, kruidig en voedzaam gerecht. De zachte pompoen smelt samen met romige kokosmelk en aromatische specerijen, terwijl de kikkererwten zorgen voor een stevige bite en extra eiwitten.
Serveer deze heerlijke curry met geurige basmati- of jasmijnrijst en garneer met verse koriander en een partje limoen. Snel, makkelijk en perfect voor een doordeweekse maaltijd!

Pompoencurry met kikkererwten
Equipment
- 1 Snijplank Voor het snijden van de pompoen, ui en knoflook.
- 1 Keukenmes Voor het fijnsnijden van de ingrediënten.
- 1 Dunschiller Om de pompoenschil te verwijderen, indien nodig. (Optioneel)
- 1 Kookpan met deksel Voor het koken van de rijst.
- 1 Vergiet Om de kikkererwten af te spoelen en de rijst af te gieten.
- 1 Grote pan of hapjespan Voor het bereiden van de curry.
- 1 Houten lepel of spatel Voor het roeren van de curry.
- 1 Maatbeker Voor het afmeten van de kokosmelk en bouillon.
Ingredients
- 250 g pompeon (in blokjes, bijv. flespompoen)
- 400 g kikkererwater (1 blik)
- 1 kleine ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 tl gember (geraspte)
- 1 el rode currypasta (of 1 tl kerriepoeder voor een mildere variant)
- 1/2 tl kurkuma
- 1/2 tl komijnpoeder
- 200 ml kokosmelk
- 200 g tomatenblokjes (uit blik)
- 100 ml groentenboulion
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- 100 g rijst (basmati of jasmijnrijst)
- koriander (optioneel)
- limoenpartjes ter garnering (optioneel)
Instructions
Rijst koken
- Kook de rijst volgens de verpakking en zet apart.
Groenten bakken
- Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook en gember tot ze zacht zijn.
- Voeg de currypasta, kurkuma en komijn toe en bak 1 minuut mee voor extra smaak.
Pompoen en kikkererwten toevoegen
- Voeg de pompoenblokjes en kikkererwten toe en roer goed door de kruiden.
Saus maken
- Schenk de kokosmelk, tomatenblokjes en groentebouillon erbij en breng aan de kook.
- Laat 15-20 minuten sudderen tot de pompoen zacht is.
Serveren
- Serveer de curry met rijst en garneer met verse koriander en een partje limoen.